FRONT OF HOUSE

Front of House is een collectief van Brabantse festivalorganisatoren en een actieve gesprekspartner voor overheid, onderwijs en ondernemers die betrokken zijn bij het festivallandschap. De initiatiefnemers zijn samen verantwoordelijk voor het aantrekken van jaarlijks ruim 500.000 festivalbezoekers van over de hele wereld. Door krachten te bundelen, kennis te delen en gezamenlijke belangen te behartigen wil FOH het Brabants festivallandschap naar een hoger niveau tillen en de dancecultuur beter op de (inter)nationale kaart zetten. 

Front of House wil samen met betrokken partijen het Brabantse festivallandschap verder blijven ontwikkelen om toonaangevend te blijven in de elektronische muziekindustrie.

SPEERPUNTEN

Dance is Cultuur

Los van de eigen culturele bijdrage van elektronische muziek en dance evenementen, maken jongeren hier kennis met het overige culturele aanbod zoals kunst, muziek, dans, theater en creativiteit. Net als onder andere kunst exposities, klassieke concerten en balletvoorstellingen verdient dance daarom een plek op de culturele agenda.

Sterk Netwerk

In Noord-Brabant zijn veel partijen actief rondom dance events. Zoals festivalorganisaties, artiesten, freelancers, leveranciers van licht en geluid, podia design en creatieve ondernemers. Front of House wil deze betrokken partijen verbinden om gezamenlijk het Brabantse festivallandschap verder te ontwikkelen en toonaangevend te blijven in de elektronische muziekindustrie.

Veiligheid en Regelgeving

Vaste gesprekspartner zijn van belanghebbende op het gebied van veiligheid en wetgeving rondom grootschalige evenementen. Zoals overheid, provincie, gemeente, brandweer, politie, ambulancedienst en GGD. Om daarmee stappen te kunnen blijven maken op het gebied van veiligheid en het stimuleren van goede wet- en regelgeving op dit gebied.

Talent ontwikkeling

Aanwas van muzikaal- en organisatietalent aanmoedigen om ervoor te zorgen dat de industrie blijft bloeien.


0

Evenementen per jaar

0

Festival bezoekers per jaar

0

Online achterban