Brabantse dance festivals slaan handen ineen

Projectleider · december 21, 2016 · Blog · 0 Commentaar
20150524_7thsunday_marvinslaats-2469

Ⓒ Marvin Slaats

De Brabantse festivalorganisatoren EYE4DANCE, First Vision, Intents Festival, Par-T en WiSH Events slaan samen de handen ineen en starten het collectief Front of House (FOH).

Front of House is een actieve gesprekspartner voor overheid, onderwijs en ondernemers die betrokken zijn bij het festivallandschap. De initiatiefnemers zijn samen verantwoordelijk voor jaarlijks ruim 400.000 festivalbezoekers over de hele wereld. Door krachten te bundelen, kennis te delen en gezamenlijke belangen te behartigen wil FOH het Brabants festivallandschap naar een hoger niveau tillen en de dance cultuur (nog) beter op de (inter)nationale kaart zetten.

“In Noord-Brabant zijn veel partijen actief rondom dance events. Niet alleen festivalorganisaties en bekende artiesten als Tiësto en een Hardwell hebben zich het afgelopen decennia positief op de kaart gezet, maar ook tal van leveranciers op het gebied van licht, geluid, special effects, facilitaire voorzieningen en food & beverage. Hiervan is inmiddels ook een flink aantal, net als de festivals, internationaal actief. Dit zegt iets over het hoge niveau van het festivalklimaat dat hier heerst in Brabant” aldus voorzitter Tim Klomp Bueters.

Front of House wil samen met betrokken partijen het Brabantse festivallandschap verder blijven ontwikkelen om toonaangevend te blijven in de elektronische muziek industrie. Een aantal speerpunten die aan bod komen zijn veiligheid en regelgeving, ontwikkeling van talent en het versterken van de Brabantse dance cultuur. Vanaf het nieuwe jaar gaat FOH projecten initiëren met als doel om een substantiële bijdrage te leveren aan de toekomst van dance.