Organisatoren Front of House sluiten zich aan bij kort geding ID&T

Projectleider · juli 12, 2021 · Blog, Corona · 0 Commentaar

Naar aanleiding van de nieuwe Corona maatregelen heeft festivalorganisator ID&T, bekend van onder andere Mysteryland, Milkshake en Decibel Outdoor, vrijdagavond bekendgemaakt een kort geding aan te spannen tegen de overheid. Vandaag maken zij bekend dat ruim 30 andere partijen zich hierbij aansluiten als mede-eiser. De organisaties van Front of House: Intents Events, First Vision, Par-T, Bromios, WiSH Events, Partycrew, Minority Events, One of The Guys, Kairos Events, Shockerz, Hockey Loverz, Stichting 24-uurs Solexrace, Rebirth, Koninkrijk van Muziek, Paaspop, Sensation Events & XXL Events zijn hier een groot deel van.

De partijen zijn het niet eens met de onlangs genomen beslissing van het kabinet om ongeplaceerde publieksevenementen categorisch te verbieden en zien de beslissing als onzorgvuldig voorbereid en onjuist. De verenigde organisatoren vragen aan de voorzieningenrechter bij wijze van voorlopige voorziening toestemming om publieksevenementen die voldoen aan de Fieldlab voorwaarden toe te staan. Deze voorwaarden voor het organiseren van een veilig evenement, zonder 1,5 meter afstand, zijn opgesteld aan de hand van gedegen onderzoek en de uitvoerige experimenten die Fieldlab
Evenementen eerder dit jaar hebben uitgevoerd en zijn tevens onderschreven door het kabinet. Ritty van Straalen, CEO van ID&T: “We zijn de afgelopen dagen overweldigd door steunbetuiging vanuit onze bezoekers, artiesten en partners. Dat zoveel partijen uit de markt zich bij ons aansluiten geeft goed weer wat de impact is op de hele publieksevenementen branche.”

Imre van Leeuwen, algemeen directeur bij F1 Dutch Grand Prix Zandvoort: “Ook als grootschalig sportevenement hebben wij te maken met een lange aanlooptijd en grote financiële risico’s. Het is daarnaast voor ons internationaal niet uit te leggen dat we minder dan drie weken voor aanvang van het evenement pas duidelijkheid hebben over de voorwaarden waaronder we het evenement kunnen organiseren. Het is extra zuur dat we, ondanks het goede werk van Fieldlab Evenementen én de hoge vaccinatiegraad die Nederland bereikt heeft, straks, ondanks dat het veilig kan, mogelijk niet in staat zijn om er voor het oog van de wereld een groot succes van te maken.”

Joop Soree, CEO van The Event Warehouse BV, organisator van o.a. Paaspop en WiSH Outdoor: “Wij sluiten ons aan bij ID&T en het op handen zijnde kort geding vanwege de enorme (financiële) consequenties die de ontstane onduidelijkheid met zich meebrengt. We moeten weten waar wij, en de evenementenbranche aan toe zijn.”