Brabantse evenementensector heropent haar deuren met campagne ‘Brabant Bouwt Feest!’

Projectleider · maart 03, 2022 · Project · 0 Commentaar

Als je de Brabantse evenementensector in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat anno nu ‘veerkracht’ zijn. Continu herstellen van tegenslagen en veranderende maatregelen, omgaan met grote onzekerheden en de organisatorische en financiële stress die daarbij komt kijken. Voor deze sector gloort er na 2 jaar eindelijk weer licht aan de horizon. 

In Brabant weten we hoe we een feestje moeten bouwen, letterlijk. Zo is 80% van alle toeleveranciers is gevestigd in Brabant, zijn er 20.000 Brabanders werkzaam in deze sector en vertegenwoordigen zij samen met de organisatoren zo’n 1,2 miljard euro aan omzet. En dat we daar als Brabander trots op mogen zijn, weet stichting Front of House, de initiatiefnemer achter Brabant Bouwt Feest, als geen ander. Dit evenementencollectief bestaat uit echt Brabantse ondernemers; zo zijn vrijwel alle grote evenementenorganisatoren in deze stichting actief, evenals vrijwel alle grote leveranciers en andere belangrijke Brabantse stakeholders. Deze stichting heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de evenementensector op een veilige en goed gestructureerde wijze te heropenen, met dank aan onder andere de ondersteuning van de provincie Brabant. 

De meest zichtbare manier voor de gemiddelde Brabander is toch wel de publiekscampagne ‘Brabant Bouwt Feest!’ die zowel online als offline te zien zal zijn, in de gehele provincie. Deze campagne wil de bezoeker weer naar de echt Brabantse evenementen trekken, omwonenden en stakeholders informeren over hoe evenementen weer veilig kunnen plaatsvinden en al die professionals motiveren om terug te keren naar de sector waar zij altijd zo graag werkten. 

“We vochten niet alleen samen tegen Corona, maar ook samen voor het behoud van onze mooie, Brabantse evenementen”, aldus voorzitter Tim Klomp Bueters van Stichting Front of House. “Daarover zijn we in gesprek gegaan met gemeenten, hulpdiensten, veiligheidsregio’s, organisatoren en leveranciers, zodat het veilig bezoeken van evenementen weer een vanzelfsprekendheid en een feest wordt! 

Mathieu van Roessel, projectleider georganiseerde heropeningscampagne, namens Stichting Front of House: “Na een jojo periode waarin openen en sluiten van de sector elkaar in rap tempo afwisselde, nam onzekerheid en daarmee de uitdagingen tot heropenen toe. Om de opening van de branche nu veilig en gestructureerd te laten verlopen, is meer nodig! We hebben bezoekers, omwonenden, hulpverleners, gemeenten, professionals, en iedereen die de eventbranche een warm hart toe draagt bijzonder hard nodig om samen weer een feestje te kunnen bouwen.” 

Op www.brabantbouwtfeest.nl is een echt Brabantse evenementenkalender opgenomen, een kalender waar we in Brabant trots op mogen zijn. Verder worden er vragen beantwoord van bezoekers, omwonenden en ondernemers en zijn er vele vacatures te vinden van Brabantse ondernemers in de sector. De slogan richt zich dan ook op alle mogelijke doelgroepen, “Brabant Bouwt Feest, bouw jij mee?” 

Meer weten? Bekijk dan https://brabantbouwtfeest.nl