Heropening evenementensector Noord-Brabant

We vechten niet alleen samen tegen Corona, maar wij willen ook samen vechten voor het behoud van onze mooie, Brabantse evenementen. 

 

...

 

Doel van de kennisochtend van 10 juni was om samen te kijken naar de mogelijkheden om evenementen weer veilig te laten plaatsvinden. Helaas was deze heropening slechts van korte duur, maar ons doel blijft helder: Front of House wil samen met overheden en hulpverleningsdiensten evenementen weer mogelijk maken. We hebben niet stilgezeten: er staat een omvangrijke publiekscampagne in de startblokken en we hebben samen met de veiligheidsregio's diverse verbeteringsmogelijkheden neergelegd bij de ministeries, stichting open Nederland en bij Kamerleden.

 

Nu de overheid de nieuwe openingsdatum heeft gesteld op 14 augustus as., willen we, om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, u opnieuw uitnodigen voor een studio uitzending. Deze uitzending zal grotendeels in het teken staan van de lessons-learned, best practices, wet- en regelgeving en de publiekscampagne die gaat lopen in Brabant. We bespreken wat de praktische gevolgen hiervan zijn voor de evenementen in Brabant. Het exacte programma en de tafelgasten worden binnenkort bekend gemaakt.

 

De studio uitzending wordt wederom georganiseerd vanuit een professionele studio en zal plaatsvinden op

 

Donderdag 12 augustus 2021

van 10:00 – 11:30 uur

 

Meld u alvast aan en reserveer de datum in uw agenda. We stellen uw aanwezigheid wederom zeer op prijs, omdat u de expert bent.

Deelnemen kan via de link van het inschrijfformulier.

 

Heeft u op voorhand vragen die deze ochtend zeker gesteld moeten worden, dan kunt u deze eveneens aangegeven op het inschrijfformulier. Mocht u uiteindelijk toch niet kunnen deelnemen, maar u wilt wel op de hoogte worden gehouden van de uitkomst van deze ochtend, laat dan uw gegevens achter middels het invullen van het inschrijfformulier, zodat wij nadien deze informatie met u kunnen delen. Ook wanneer u niet aanwezig kunt zijn, maar wel een vraag heeft die deze ochtend zeker gesteld moet worden, dan kunt u deze vraag eveneens op het inschrijfformulier aangeven. We zullen deze dan meenemen tijdens de studio uitzending.

Heeft u naar aanleiding van deze mail nog vragen neem dan contact op met Debbie Reinders (06 20984633 of d.reinders@debbiereinders.nl).

 

 

...

 

 

 

Op 10 juni organiseerde Front of House voor overheden, hulpdiensten, organisatoren en leveranciers een kennisochtend. De kennisochtend werd georganiseerd vanuit een professionele studio en biedt behalve veel informatie ook kijkplezier.

 

In 90 minuten ben je helemaal bij in hoe wij samen evenementen weer mogelijk kunnen maken. Maar het is ook mogelijk om op de koppen van het programma te klikken en direct vooruit te spoelen naar dat specifieke onderwerp.

 

Kijk hier de gehele uitzending terug!

De evenementensector heeft het al ruim een jaar zwaar te verduren. Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. Met trots kunnen we in Brabant terugkijken op een uitzending waarin wij samen evenementen weer mogelijk maken. Het volledige programma zag er als volgt uit:

 

Dagvoorzitter en discussieleider

Deze ochtend wordt begeleid door Annemarie Fokkens, o.a. bekend van RTL, Omroep Brabant en het AD. 

 

Introductie Front of House

 • Tim Klomp Bueters, voorzitter Front of House (Bromius)
 • Tijn Kapteijns, Karios Events
 • Bjorn Berkers, Create BV
 • Kees Arts, evenementencoördinator veiligheidsregio's Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost

 

Landelijke kaders

 • Peter Lubberts, programmamanager Fieldlab
 • Willem Westermann, Alliantie van Evenementenbouwers

 

Protocollen en plannen

 • Etienne van der Elzen, landelijke werkgroep protocollen Alliantie van Evenementenbouwers (HockeyLovers)
 • Menno Hoezee, adviseur TVD

 

Vergunningverstrekking

 • Jan Dirk Vis, zomertheater Den Bosch (Vis Entertainment) 
 • Peter Sanders, Paaspop
 • Burgemeester Hans Janssen, gemeente Oisterwijk
 • Burgemeester Kees van Rooij, gemeente Meierijstad

 

Garantiefonds

 • Remko Hermans, landelijke werkgroep Garantiefonds (Intents Festival)

 

Muzikale samenvatting

 • Peer de Graaf

 

De nabije toekomst

 • Tim Klomp Bueters, voorzitter Front of House (Bromius)

 

Dit omvangrijke project is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant middels een subsidie die wij als stichting eenmalig ontvangen hebben. Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant ziet het economische en maatschappelijke belang van de evenementensector en tevens dat een goed georganiseerde heropening erg belangrijk is. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar het persbericht van de provincie Noord-Brabant.

 

Doorverwijzing naar belangrijke documenten:

Fieldlab eveenmenten

Alliantie van Evenementenbouwers

Protocollen evenementenbranche

Toolkit tenten en overkappingen

Testen voor toegang

Integrale COVID-19 evenementen werkwijze

 

Heb je nog vragen over de kennisochtend, de publiekscampagne of andere thema's binnen de heropening van de evenementensector in Brabant? Neem dan vooral contact op met Mathieu van Roessel (06 2195 9393 of mathieu@front-of-house.nl).

 


Stand van zaken heropening evenementensector

Voortgang

door Brent van Dulmen· mei 18, 2021· in Heropening· 0 comments
 Momenteel is Front of House met meerdere bestuurders en stakeholders in overleg. Via deze website houden wij u graag op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen. Binnenkort treft u hier meer informatie aan over de voortgang van het provinciebrede project van Front of House.  Wilt u meer weten over het project van Front of House? Bekijk dan HIER het eerder verschenen persbericht van de provincie Noord-Brabant.
Lees Meer