Brabant Bouwt Feest! | Bouw jij mee?

4 maart 2022

Brabantse evenementensector heropent haar deuren met campagne ‘Brabant Bouwt Feest!’ 

 

Als je de Brabantse evenementensector in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat anno nu ‘veerkracht’ zijn. Continu herstellen van tegenslagen en veranderende maatregelen, omgaan met grote onzekerheden en de organisatorische en financiële stress die daarbij komt kijken. Voor deze sector gloort er na 2 jaar eindelijk weer licht aan de horizon. 

 

In Brabant weten we hoe we een feestje moeten bouwen, letterlijk. Zo is 80% van alle toeleveranciers is gevestigd in Brabant, zijn er 20.000 Brabanders werkzaam in deze sector en vertegenwoordigen zij samen met de organisatoren zo’n 1,2 miljard euro aan omzet. En dat we daar als Brabander trots op mogen zijn, weet stichting Front of House, de initiatiefnemer achter Brabant Bouwt Feest, als geen ander. Dit evenementencollectief bestaat uit echt Brabantse ondernemers; zo zijn vrijwel alle grote evenementenorganisatoren in deze stichting actief, evenals vrijwel alle grote leveranciers en andere belangrijke Brabantse stakeholders. Deze stichting heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de evenementensector op een veilige en goed gestructureerde wijze te heropenen, met dank aan onder andere de ondersteuning van de provincie Brabant. 

 

De meest zichtbare manier voor de gemiddelde Brabander is toch wel de publiekscampagne ‘Brabant Bouwt Feest!’ die zowel online als offline te zien zal zijn, in de gehele provincie. Deze campagne wil de bezoeker weer naar de echt Brabantse evenementen trekken, omwonenden en stakeholders informeren over hoe evenementen weer veilig kunnen plaatsvinden en al die professionals motiveren om terug te keren naar de sector waar zij altijd zo graag werkten. 

“We vochten niet alleen samen tegen Corona, maar ook samen voor het behoud van onze mooie, Brabantse evenementen”, aldus voorzitter Tim Klomp Bueters van Stichting Front of House. “Daarover zijn we in gesprek gegaan met gemeenten, hulpdiensten, veiligheidsregio’s, organisatoren en leveranciers, zodat het veilig bezoeken van evenementen weer een vanzelfsprekendheid en een feest wordt! 

 

Mathieu van Roessel, projectleider georganiseerde heropeningscampagne, namens Stichting Front of House: “Na een jojo periode waarin openen en sluiten van de sector elkaar in rap tempo afwisselde, nam onzekerheid en daarmee de uitdagingen tot heropenen toe. Om de opening van de branche nu veilig en gestructureerd te laten verlopen, is meer nodig! We hebben bezoekers, omwonenden, hulpverleners, gemeenten, professionals, en iedereen die de eventbranche een warm hart toe draagt bijzonder hard nodig om samen weer een feestje te kunnen bouwen.” 

Op www.brabantbouwtfeest.nl is een echt Brabantse evenementenkalender opgenomen, een kalender waar we in Brabant trots op mogen zijn. Verder worden er vragen beantwoord van bezoekers, omwonenden en ondernemers en zijn er vele vacatures te vinden van Brabantse ondernemers in de sector. De slogan richt zich dan ook op alle mogelijke doelgroepen, “Brabant Bouwt Feest, bouw jij mee?” 

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Brabant Bouwt Feest!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Brabant Bouwt Feest | Media maart 2022

Bekijk hier het artikel van Entertainment Business

Bekijk hier het artikel van het Eindhovens Dagblad

Bekijk hier het artikel van Omroep Brabant


Heropening evenementensector Noord-Brabant

We vechten niet alleen samen tegen Corona, maar wij willen ook samen vechten voor het behoud van onze mooie, Brabantse evenementen.

 

In de afgelopen maanden heeft Front of House tweemaal een studio uitzending georganiseerd voor overheden, hulpdiensten, organisatoren en leveranciers, gericht op de heropening van de evenementensector in Brabant.

 

Doel van de eerste uitzending op 10 juni (zie hier de gehele uitzending) was om samen te kijken naar de mogelijkheden om evenementen weer veilig te laten plaatsvinden. Helaas was deze heropening slechts van korte duur, maar ons doel blijft helder: Front of House wil samen met overheden en hulpverleningsdiensten evenementen weer mogelijk maken.

 

We hebben dan ook niet stilgezeten en hebben op 26 augustus (zie hier de gehele uitzending) een tweede uitzending georganiseerd. Deze uitzending stond in het teken van de lessons-learned, best practices, wet- en regelgeving en de publiekscampagne die gaat lopen in Brabant. Samen met de veiligheidsregio’s hebben we diverse verbeteringsmogelijkheden neergelegd bij de ministeries, stichting Open Nederland en Kamerleden.

 

Door de uitzending terug te kijken ben je in 60 minuten weer helemaal bij in hoe wij samen verbeteringen hebben doorgevoerd in de uitvoering, het beleid rondom de toegangscontrole/testen voor toegang, de Brabantse publiekscampagne en wat er momenteel wel mogelijk is. Voor beide uitzendingen kun je per onderwerp de uitzending terugkijken.

 


UITZENDING 26 AUGUSTUS

Dagvoorzitter en discussieleider

Deze ochtend wordt begeleid door Cindy de Koning, o.a. bekend van de NOS en Omroep Brabant. 

 

Opening

 • Tim Klomp Bueters, voorzitter Front of House (Bromios)

 

Landelijke ontwikkelingen

 • Pier Eringa, voorzitter stichting Open Nederland

 

Ervaringen uit de praktijk

 • Johan Dortmans, organisator Live Again! / 7th Sunday
 • Etienne van den Elzen, organisator HockeyLoverz
 • Dennis Maaijen, entreemanager Scoped

 

Publiekscampagne

 • Mathieu van Roessel, projectleider 'heropening evenementensector Brabant
 • Stijn de Vaan, creative director Stay Awake

 

Veiligheid, capaciteit en verantwoordelijkheidsverdeling

 • Daan van Eeden, veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
 • Joeri van Hout, portefeuillehouder evenementen politie-eenheid Oost-Brabant

 

Dit omvangrijke project is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant middels een subsidie die wij als stichting eenmalig ontvangen hebben. Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant ziet het economische en maatschappelijke belang van de evenementensector en tevens dat een goed georganiseerde heropening erg belangrijk is. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar het persbericht van de provincie Noord-Brabant.

 

Doorverwijzing naar belangrijke documenten:

Fieldlab evenementen

Alliantie van Evenementenbouwers

Protocollen evenementenbranche

Toolkit tenten en overkappingen

Testen voor toegang

Integrale COVID-19 evenementen werkwijze

 

Heb je nog vragen over de kennisochtend, de publiekscampagne of andere thema's binnen de heropening van de evenementensector in Brabant? Neem dan vooral contact op met Mathieu van Roessel (06-2195 9393 of mathieu@front-of-house.nl).

 


Uitzending 10 juni

 

Dagvoorzitter en discussieleider

Deze ochtend wordt begeleid door Annemarie Fokkens, o.a. bekend van RTL, Omroep Brabant en het AD. 

 

Introductie Front of House

 • Tim Klomp Bueters, voorzitter Front of House (Bromios)
 • Tijn Kapteijns, Karios Events
 • Bjorn Berkers, Create BV
 • Kees Arts, evenementencoördinator veiligheidsregio's Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost

 

Landelijke kaders

 • Peter Lubberts, programmamanager Fieldlab
 • Willem Westermann, Alliantie van Evenementenbouwers

 

Protocollen en plannen

 • Etienne van der Elzen, landelijke werkgroep protocollen Alliantie van Evenementenbouwers (HockeyLovers)
 • Menno Hoezee, adviseur TVD

 

Vergunningverstrekking

 • Jan Dirk Vis, zomertheater Den Bosch (Vis Entertainment) 
 • Peter Sanders, Paaspop
 • Burgemeester Hans Janssen, gemeente Oisterwijk
 • Burgemeester Kees van Rooij, gemeente Meierijstad

 

Garantiefonds

 • Remko Hermans, landelijke werkgroep Garantiefonds (Intents Festival)

 

Muzikale samenvatting

 • Peer de Graaf

 

De nabije toekomst

 • Tim Klomp Bueters, voorzitter Front of House (Bromios)

 


Stand van zaken heropening evenementensector

Voortgang

door Brent van Dulmen· mei 18, 2021· in Heropening· 0 comments
 Momenteel is Front of House met meerdere bestuurders en stakeholders in overleg. Via deze website houden wij u graag op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen. Binnenkort treft u hier meer informatie aan over de voortgang van het provinciebrede project van Front of House.  Wilt u meer weten over het project van Front of House? Bekijk dan HIER het eerder verschenen persbericht van de provincie Noord-Brabant.
Lees Meer